TPnetopier

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

A vraj Cigáni sú diskriminovaní, dovolím si tvrdiť opak

Pozor! Tento príspevok nie je rasistický! Som len normálny diskriminovaný občan našej krajiny.
Zasa ma vytáčajú títo údajne diskriminovaní ľudia. Zasa chcú niečo zadarmo z mojich a aj Vašich ťažko zarobených penazí.
Dokedy im budeme všetko dávať zadarmo?! Znova sa pýtam... Kto dá mne, alebo Vám niečo zadarmo? Niečo, čo si aj tak nebudeme vážiť a rozkopeme to a obserieme si to a aj tak nebudeme ďalej za to platiť a budeme pýtať nové. A keď sa nám to nové, to, čo nám zasa dajú úplne zadarmo nebude páčiť... tak si znova vypýtame nové, tak ako oni.  Zasa mi vychádza, že nikto. Ale im to dáme.

Táto skupinka údajne diskriminovaných ľudí sa troška posťažuje ako im je zle, aké zlé náhradné bývanie im dávajú... Kurva čo sa toľko čudujú... Však neplatili 17 rokov!!! Možu byť radi, že dostali niečo kde môžu bývať a že je to čisté. Ale im sa to nepáči!

Alebo Vás zmlátia na vašej vlastnej pôde, kde máte, resp. kde ste mali svoju úrodu. Okradnú Vás a zmlátia a toto kurva nie je rasovo motivovaný útok?! Zasa len biely bude na vine, tak ako vždy. Na cigána sa nemôže samozrejme krivého slova povedať. Hneď sa cíti utláčaný a diskriminovaný.

Ale čo my? Čo my ostatní??? My čo makáme, my čo sa o svoje domy, deti a všetko staráme... ?! Mám pocit, že nie oni, ale my sme diskriminovaní!

PS: Samozrejme, že česť niektorým výnimkám.

PS2: Cítim sa byť utláčaný a diskriminovaný.

Čo ma serie | stály odkaz

Komentáre

  1. tssssssss..opačko je matkou mudrosti..vraj..))))))))
    publikované: 21.09.2007 08:13:49 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Nie som rasistka,
    ale tiež sa čudujem tomu, ako dlho sa im toleruje neplatičstvo... a iné. A ako z nich potom médiá robia obete. To isté čo Teba ma napadlo, keď vyjadrovali svoju nespokojnosť s náhradným ubytovaním. Poznám prípad, keď deložovaný biely neplatič musel vyriešiť svoju situáciu sám. Hmmm... a ja žijem v obci, kde je viac ako 30% rómov. Vôbec neviem, v čom to väzí, ale všetci majú svoje domy (hoci niektoré sa tiež podobajú na chatrče, ale to je skôr výnimka), pestujú si svoju kultúru, najmä hudobnú a nie sú tu žiadne konflikty (bežné krčmové potyčky sú myslím prítomné všade). Také úplne normálne spolunažívanie... neviem, v čom tkvie tá priepastná rozdielnosť medzi životom jednej rómskej komunity a druhej...
    publikované: 21.09.2007 08:31:42 | autor: zelenarusalka (e-mail, web, autorizovaný)
  3. treba do komunálnej politiky
    potom sa vytlačenkovať vyššie,cez nejaké zadnice ešte vyššie a potom to je na tebe ;)
    publikované: 21.09.2007 08:31:50 | autor: teide (e-mail, web, autorizovaný)
  4. teide... ked ja sa neviem cpat do riti :)
    ale co keby si mi skusil urobit kampan a mozno :)...
    publikované: 21.09.2007 08:33:23 | autor: TPnetopier (e-mail, web, autorizovaný)
  5. nakúp
    tristo žehličiek,100 nanukov a 100 pív.Rozdaj to trebárs maurom a nech Ti dajú hlas..A už si tam :)
    publikované: 21.09.2007 08:40:50 | autor: teide (e-mail, web, autorizovaný)
  6. TP netopierik
    suhlasim s Tebou, i mne vadi, ze podla farby pokozky sa u nas robi socialna politika. Podpisujem sa pod Tvoje slova, tiez chcem rovnopravnost v pravach i povinnostiach, prajem Ti krasny den,,,:)
    publikované: 21.09.2007 08:44:38 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. rozculujem sa tiez
    som za rovnost bez rozdielu farby pleti a narodnosti
    publikované: 21.09.2007 08:46:40 | autor: kordelia (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. saaaakris, nechcel som aby ste boli rozculeni v piatok :))
    publikované: 21.09.2007 08:57:41 | autor: TPnetopier (e-mail, web, autorizovaný)
  9. socialna nemennost romov
    Ked si uvedomíme odkial k nám na SKo prišli a ich zvyklosti sa nemenia
    ani v materskej krajine-INDII je vám už asi jasné,že za 500 rokov na
    SKu.to nie je možné .Ide len o vydieranie väčšiny,menšinou ktorá je
    mentálne neprispôsobivá.No čo už stým narobíme!
    Nech si žijú svoj život,ale bez našej podpori hlavne finančnej,ktorú
    zneužívaju a ešte sa stažuju na to ako s nimi zaobchádzame!!!
    publikované: 21.09.2007 09:02:37 | autor: lubo (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. aj mna to minule nastvalo
    som dostala taky mail.... pps-ko, ze na jednom sidlisku kolko rokov to neplatili..... no hroza....
    aj ja chcem usetrit kazdy mesiac na najomnom, vode a elektrine!
    publikované: 21.09.2007 09:27:49 | autor: hviera (e-mail, web, autorizovaný)
  11. Demokraticky to nepôjde
    Problém neprispôsobilých cigánov sa rieši už niekoľko storočí, už od čias Márie Terézie a stále nie je a demokraticky ani nebude vyriešený. V socializme museli aspoň formálne robiť , teraz nijako. Vysvetľovaním a hlásaním a uplatňovaním demokratických práv sa nikde nedostaneme. Nie som rasista , ale tu treba len represiu a tvrdú výchovu od malička. Po troch generáciách sa niečo dosiahne !Uvidíme na budúci rok , keď bud dostávať prvorodičky 25 tis. Sk - to ich bude najmä u cigánov !
    publikované: 21.09.2007 09:35:24 | autor: jas (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. konkretny priklad
    dajte konkretny priklad!!!
    publikované: 21.09.2007 09:38:33 | autor: stano (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. konkretnych prikladov
    je skoro kazdy den v spravach tak kukaj a budes mat konkretny priklad, nechem sa mi to tu vsetko vypisovat a nechce sa mi to tu vypisovat ani keby to bolo len to jedno konkretne... denne sa o tom hovori a to su tie konkretne priklady
    publikované: 21.09.2007 09:55:09 | autor: TPnetopier (e-mail, web, autorizovaný)
  14. aj konkrétne
    Otecko kúpil v našom dome byt a nasťahoval doň synáčka s rodinou. Romov. Odvtedy náš dom nemá pokoja. policajti sú v dome varení pečení, schádza sa u nich polovica nejakej podivnej komunity, výťah sa nezastaví a keď spustia, tak to trvá aj dva dni a nik nemá právo na spánok ani kľud, nie to počúvanie svojho prístroja. O kriku deciek na schdisku a poškodzovaní nášho spoločného majetku ani nehovoriac. A riešenie? Vlastne nie je. Žaloba na súde o vysťahovaní bezpredmetná a postihnutí sú iba "bieli", ktorí sa chovali vždy v celom dome slušne. Že vlastne terorizujú takmer všetkých naokolo bývajúcich vlastníkov aj s ich rodinami, to nikoho nezaujma. A oni sú vraj diskriminovaní!!!
    publikované: 21.09.2007 10:17:05 | autor: vlastník bytu (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. Stano ad: Kokrétny prípad
    Najčerstvejší medializovaný prípad Nové Zámky. Nájdeš toho hocikoľko v archívoch televízií a novín. Je to kauza z minulého týždňa.
    publikované: 21.09.2007 10:31:19 | autor: zelenarusalka (e-mail, web, autorizovaný)
  16. odignorovala som príspevky
    a netopierik, neciť sa diskriminovaný... veď ja ťa mám rada
    publikované: 21.09.2007 10:33:13 | autor: v7kraska (e-mail, web, autorizovaný)
  17. v7kraska... ved aj ja teba :)
    publikované: 21.09.2007 10:39:47 | autor: TPnetopier (e-mail, web, autorizovaný)
  18. hej, to v novych zamkoch
    je vraj dost blba situacia.....

    oni este za komousov dostali dve (povedzme) historicke budovy, jedine co mame v zamkoch, no nechcite vediet ako to tam vyzera..... konecne niekto kupil tie domy, s tym, ze sa budu opravovat, a cosi tam bude..... najom tam podla mna neplatil nikto, ti z lepsich platili elektriku (u nich sa aj svietilo). no a vajda ich nechal priviezt spat, ci co som to pocula....
    no prosto zaujimave, vzdy radsej obidem tu ulicku, ale teraz radsej aj o dve dalej....
    publikované: 21.09.2007 15:39:03 | autor: hviera (e-mail, web, autorizovaný)
  19. Kokoz,
    normalne som nasrana...ako toto ma vzdy vie vyviast z miery. Ja som z RS, momentalne zijem v USA. Po tom, co som prisla na to, ze nie vsetci cernosi su ako Bill Cosby, sa stal so mna rasista. Ano, a ako ja nemam momentalne to otvorene priznat, lebo ani oni nie. A to som bola tabula rasa pred prichodom do USA. Pre mna ma sancu kazdy a to rovnaku...ale iste fakty a predispozicie jednoducho u jednotlyvych ras nepopries...a ked toto niekto nazve rasizmus, taaak nech sa paci, som rasista, lebo oni su sakra ini a sakra ma stve tato pozitivna diskriminacia.

    Ja som vychovana liberalistka, odchovana na myslienkach francuzkej revolucie, ale bohuzial, nie je to tak, najma v krajine "obmedzenych moznosti". A tu je jedno ci si bili, cerveny, cierny alebo zeleny...jednoducho nepracujes=nemas, niekedy aj nepriama umera a to pracujes=nemas, ale da sa povedat, ze v tomto tvrdy kapitalizmus zasiahol aj tych najlenivejsich. A ja ako sucitim s ciganmi, fakt ano a mam ochotu podat im pomocnu ruku, ale preco sa sakra riadime zasadov 1000 krat a nie dost? A co ma najviac stve su tie prieskumi europskej unie o rasizme slovenskeho naroda. Ja viem, ze francuzy, ci nemci maju the same shit...ale jednoducho, je NORMALNE, ze sme rozdielni, ludia nie su si rovni a nikdy nebudu, kazdy je ina individualita a ma ine miesto na tomto svete. A ak toto niekto nazve rasizmom...ok.

    Na zaver mojho citoveho vylevu...robim s ludmi, pomaham im. A jednoducho viem, ako sa bude 99% Haitanov spravat, ako sa bude 99% jamaicanov spravat, ako sa bude 99% americanov spravat a ako sa bude 99%anglicanov spravat. Jednoducho je to tak. Nie je dobre byt ani prilis liberalny, ale ani prilis vyhraneni. Ale o tom, ze romovia su chudence ma uz nikto nepresvedci.

    Kazdy si je strojcom vlastneho osudu, topiacemu sa musi pomoct, ale ked niekomu vyhovuje stav tesne nad hladinou, netreba stracat cas. A je prirodzene ze v spolocnosti ma ten silnejsi pomahat slabsiemu. Otazkou ale ostava. Potrebuju Romovia nasu pomoc. Alebo len husty prales a ohnivu vodu?

    Fuj, jaky rasista sa zo mna vyklul. Radsej si to ani neprecitam este raz, lebo isto to vymazem :) To sme mi gadzovia, vzdy uhladeni, s uzasnou sebareflexiou.
    publikované: 21.09.2007 17:09:52 | autor: Mon (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. Ospravedlnujem sa
    za gramaticke chyby..nebol cas na korektury :D
    publikované: 21.09.2007 17:14:02 | autor: Mon (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. Mon... dakujem za prekliate
    dlhy komentar :)
    publikované: 21.09.2007 17:31:20 | autor: TPnetopier (e-mail, web, autorizovaný)
  22. Tiipiii, nemas zaco
    to bol len prekliaty uvod ;)
    publikované: 21.09.2007 17:47:09 | autor: Mon (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. Mon... chces tym naznacit ze
    este pride zapletka, rozuzlenie a zaver? :)))
    publikované: 21.09.2007 17:49:31 | autor: TPnetopier (e-mail, web, autorizovaný)
  24. Hahaha, presne tak
    a nova seria Domcek v prerii ako naucne DVD pre romov zadarmo ;)
    publikované: 21.09.2007 18:01:50 | autor: Mon (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. Mon... tak ale pockaj, spravim si k tomu pukance :)
    publikované: 21.09.2007 18:17:56 | autor: TPnetopier (e-mail, web, autorizovaný)
  26. Zdá sa, že pravda začína vychádzať najavo...
    Zdá sa, že pravda začína pomaly vychádzať najavo:

    http://www.pozorovatel.sk/archiv/tabor_bergen.html
    publikované: 22.09.2007 21:33:33 | autor: H. Denier (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. vsetko
    co som mal potenciálne na srdci bolo povedane.. takze iba tolko ze mas vcelku pravdu
    publikované: 24.09.2007 18:03:48 | autor: pierre (e-mail, web, autorizovaný)
  28. súhlasím TP
    ...podme s igelitkou pred dáky úrad, nech nám daju byty...prečo by som mal robiť a kupiť byt za 2 miliony, ked im ich rozdávajú ?
    publikované: 27.09.2007 11:34:32 | autor: stevo (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. hmmm....
    tak nad tym rozmyslam....je tolko ludi, ktori maju rovnaky nazor(tieto komentare su jednym z dokazov), ale aj napriek tomu sa s tym nic nerobi...ja to ale vazne nechapem...akoje to sakra moznee??!!
    publikované: 02.10.2007 15:09:15 | autor: maroa1/zabiacka (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. baz žiadnych zafarbení,čistá pravda..
    Vieš,teraz už to pomaly vyzerá tak,že byť rómom zabezpečuje tuším maximálny luxus.Veď majú všetko..tie rôzne príspevky a o bytoch ani nehovorím..veď si zober obyčajného človeka,tan nikdy nevystrieda toľko bytov za celý svoj život.Keď ich zničia,majú nové,oni sa nemajú prečo trápiť,lebo vedia ,že o nich bude vždy postarané!Keby som ja,alebo alebo všetci ostatný si niečo také dovolili,tak by sme dostali vieš čo...rovno by sme si mohli ustlať pod mostom!Je to dosť kruté ale je to tak.Tým ako neurážam napríklad určitú,ale naozaj veľmi malú skupinku rómov, ktorí sa naozaj starajú o seba,o svoj domov a celý život a musia proste niečo preto robiť.Ale tých je veru dosť málo..
    publikované: 19.10.2007 08:16:39 | autor: Miselka (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014