Syrové pagáče
Čo budeme potrebovať
polohrubá múka cca 700 géčok
2 kyslé pochúťkové smotany
Palmarin (Hera) 2 ks (500 géčok)
2 prášky do pečiva
Tvrdý syr nastrúhaný (ja dávam odhadom a podľa chuti) cca 200 géčok
1 lyžičku soli
papier na pečenie
1 celé vajce na potretie
Nastrúhame si syr a všetky tieto vecičky (POZOR OKREM VAJCA!!!) si dáme do jednej veľkej nádoby.
Ták a teraz to všetko dobre ručne premiešame a vyrobíme z toho hladké cesto, ktoré dáme do chladničky asi na 2 hodiny.
Cesto vyberieme a kedže je veľké, tak si ho rozdelíme na 2 časti.
Pomúčime si dosku a cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm.
Ak máme vyvaľkané, tak povykrajujeme kolieska a naukladáme ich na plech, na ktorý sme si dali papier na pečenie. Na koniec ich potrieme vajíčkom (niekto potiera iba žĺtkom, ja potieram celým vajcom) a predhrejeme si pec a šup to tam asi na 15 až 20 minút (podľa pece).
Vyberieme, a môžeme jesť za tepla...vtedy sú najlepšie.
Mne vyjde z tohoto cesta asi 4 takéto plechy
Brú chuť... :)
TPnetopier v kuchyni... Fčil si upečieme Syrové pagáče
01.02.2007 14:27:00
Komentáre
mňam...
amidala, ale aj chuti :))
Chutné?
Aha,takže aby bolo čo fotiť
teide, to zase ne
to je jasné..:)
noo...
:)
mika :)
dva klobúky dolu
druhý za fotenie
ako to ty vies?
TP